SOF-kommittén

Om StudentOrkesterFestivalen

Vill du vara med och anordna en unik studentfestival med 45-åriga anor?

Studentorkesterfestivalen är en av nordens största studentfester som arrangeras under maj månad i Linköping ojämna år. Festivalen besöks av svenska och utländska studenter och orkestrar och lockar tusentals besökare. Förutom det stora festivalområdet som bjuder på konserter och underhållning arrangeras en kårtege som går genom Linköping stad och ett antal stadsspelningar under de dagar festivalen pågår.

Varför ska du söka?

Under året som kommittémedlem kommer du få en otrolig personlig utveckling och lära dig mycket inom många olika områden. Du får en chans att prova på det du lärt dig under studietiden, ta dig an nya utmaningar, knyta värdefulla kontakter och framför allt kommer du att ha otroligt roligt!

Att vara med och anordna ett arrangemang av den här storleken är en erfarenhet man har användning för hela livet. Ta chansen att göra något riktigt stort för Linköping och Sveriges studenter under studietiden!

Har du frågor eller funderingar kring kommittén? Maila till SOF-generalen, 

Är det kanske din kompis som skulle passa in på någon av posterna? Få kompisen att inse det genom att nominera den! En nominering behöver innehålla namn på den du nominerar, liu-id alternativt mailadress! Lämna din nominering här så tar vi hand om resten om resten.


SÖK

Formulär för ansökan hittar du här !
 

Poster vi söker 

Samordnare Kommunikation/ Festival/ Orkester & Kårtege

Som samordnare arbetar du med att leda en av de tre grupperna i Kommittén - Festival, kommunikation och Orkester & Kårtege. Din huvuduppgift kommer vara att leda, motivera och följa upp arbete som din grupp ska genomföra men också finnas där vid behov. Du kommer arbeta i ett nära samarbete med generalen, övriga samordnare samt din grupp av kommittén.

Art Director

Art Director ansvarar för SOF:s grafiska profil och allt material som skapas, både det digitala och tryckta materialet. Du får vara med och utveckla den grafiska profilen och festivalens varumärke. Din främsta uppgift är att få festivalens visuella uttryck att bli så bra och positivt tilltalande som möjligt för besökare.

IT

Som IT-ansvarig ser du till att hemsidan fungerar, jobbar med det elektroniska biljettsystemet samt registreringssystemet av funktionärer och är kommittén behjälplig i allmänna IT-relaterade frågor.

Marknadsföring

Som marknadsföringsansvarig är det du som ansvarar för planeringen och genomförandet av marknadsföringen av SOF mot studenterna. Du ansvarar för att det finns en röd tråd och en plan bakom all marknadsföring som genomförs. Det är bra om du är en riktig idéspruta som gillar att planera och genomföra udda grejer på roliga sätt.

Samarbete & Spons

Samarbets- och sponsansvarig har som främsta uppgift att ha nära kontakt med företag och organisationer som SOF har större samarbeten med. Se till att SOF och alla samarbetspartners blir nöjda med samarbetet och bygga långa hållbara relationer. Det ingår även att leta nya potentiella samarbeten som kan gynna SOF och våra besökare.

Personal

Personalansvarig arbetar mycket med planering och genomförande av rekrytering av puttar och funktionärer. När det börjar närma sig festivalen flyttas fokus till schemaläggning och och planering av funkisarnas arbete. I ditt arbete kommer du behöva ha nära kontakt med kommittén för att planera var och när funktionärerna behövs under SOF.

Kårtege - byggområde

Kårtegeansvarig har som främsta uppgift att tillsammans med Kårtege - tåg att planera och genomföra 2019 års kårtege som går på Linköpings gator. Ditt största ansvar och fokus kommer ligga byggområdet för kårtegebidragen. Du ser bland annat till att de anmälda bidragen får bl. a material, verktyg och ett område att bygga bidragen på.

Kårtege - tåg

Kårtegeansvarig har som främsta uppgift att tillsammans med Kårtege - byggområde att planera och genomföra 2019 års kårtege som går på Linköpings gator. Ditt största ansvar ligger på tåget och SOF:s närvaro på Linköpings gator. I ansvaret ingår att planera tågets resväg för alla bidrag och orkestrar, genomförandet av stadsspelningar nere på stan under lördagen.

Event

Läsåret 18/19 ska vibrera av festlighet och SOF från höst till sommar! Att få SOF att lyfta mot skyarna med hjälp av fantastiska pubar, kårtegefester eller kanske en oförglömlig vandring från Bergs slussar! Det är bara fantasin som sätter gränser och allt är möjligt. Det är du som sätter pricken över i eller cirkeln över a på SOF-året som kommer göra läsåret 18/19 till det bästa någonsin!

Orkester

SOF-området vibrerar konstant av en nästan barnslig musikglädje. Från öppning till stängning är orkestrarna där och spelar, dansar och festar. Som Orkester i SOF-kommittén ansvarar du för 30+ besökande orkestrar, 100+ spelningar och 800+ orkestermedlemmar. Logistik, schemaläggning och bemötande av orkestrarna är några av de uppgifter du kommer att syssla med. Kom och sätt O:et i SOF!

Område - festival

Som område – festival är du tillsammans med område – bygg ansvarig för festivalområdets utformning och funktion. Du ansvarar för att festivalområdet klarar alla krav som både studenter, orkestrar och vanliga personer har. Det inkluderar allt från el och vatten till scener och tält till flödet av människor.

Område - bygg

Som område – festival är du tillsammans med område – festival ansvarig för festivalområdets utformning och funktion. Du leder och ansvarar för byggandet och rivningen av det stora festivalområdet. Det är mycket planering och samarbete med flera andra kommittéare för att allt ska flyta på bra och bygget ska gå bra.

Säkerhet

Det är säkerhetsansvariges uppgift att se till att säkerheten på området håller den nivå som krävs. Du har kontakt med vaktstyrkan och sjukvårdare som jobbar under din ledning samt med de olika myndigheter festivalen kräver. Även under kårtege och stadsspelningar är det din uppgift att säkerställa att risken för olyckor är minimal.

Servering

Som serveringsansvarig är det du som ser till att mat och dryck finns på området. Du har koll på alkohollagen, är ansvarig över barerna samt har kontakt med kårhus och andra som serverar festivalbesökarna. Du samarbetar även med kårtegeansvariga för att se till att det finns mat och dryck på kårtegebyggområdet.

Aktiviteter & Dekor

Som aktiviteter- och dekoransvarig ansvarar du för att festivalområdet är det där lilla extra som gör SOF oförglömligt. Du ser till att det finns roliga och engagerande aktiviteter på området och vilka det blir är upp till dig. Du ansvarar också för att området blir vackrare och mer inbjudande än någonsin.