Nyheter

LinTek 2014-09-19 08:10

Linköpings kommun söker studentmedarbetare

Linköpings kommun söker nu dig som påbörjar ditt sista studieår på exempelvis en ingenjörsutbildning, ekonomisk eller samhällsvetenskaplig utbildning här vid Linköpings universitet. Linköpings kommun erbjuder en möjlighet att parallellt med studierna få testa dina kunskaper i skarpa case genom att ansöka och bli en av deras studentmedarbetare. Genom detta får du också möjlighet att skapa arbetslivserfarenheter och utvidga ditt kontaktnät. För mer information om uppdragen, lön, och mycket annat följ den här länken: linkoping.se/arbete

Sista ansökningsdag: 26 september

LinTek 2014-09-18 14:51

Vinnarna i Kalasquizet!

Äntligen kan vi säga grattis till de som vann vårt quiz under Kalasmottagningen. Det var som sagt många som tävlade men äntligen har fem vinnare korats.

Vinnarna är:

Louise Palvin    Grafisk Design och Kommunikation  
Emma Brandin    Samhällets Logistik  
Hugo Fjellstedt    Industriell Ekonomi
Emma Melander    Kognitionsvetenskap  
Yang Jiang    Electronics Engineering  

och till er vill vi bara hälsa: Grattis, och kolla er mail!

 

LinTek 2014-09-11 13:51

Sök LinTeks valberedning

Just nu söker vi engagerade studenter till LinTeks valberedning. 

LinTeks valberedning jobbar aktivt med att rekrytera de bästa kandidaterna till LinTeks organisation. De genomför intervjuer med de sökande och jobbar tillsammans med marknadsföringsutskottet med att marknadsföra posterna. Mer information hittar du här.

Ansökan stänger 21 september. 

LinTek 2014-09-12 08:29

Teknik-SM 2014

Din kunskap gör skillnad.

Kvaltävlingen 16 oktober riktar sig till alla heltidsstudenter men framför allt till alla er som studerar teknik och naturvetenskap vid högskola och universitet. Ni tävlar i lag om högst tre personer och ni tävlar med både era teoretiska och praktiska kunskaper. 

Teknik-SM arrangeras av Sveriges Ingenjörer tillsammans med Ingenjörer utan gränser, och tävlingen kommer testa de färdigheter som en ingenjör får möta i sin yrkesroll.
Det ni tävlar om är en resa till ett av Ingenjörer utan gränsers preojekt i Östafrika, där får ni utöva era kunskaper och göra skillnad på riktigt.  

Ta chansen och anmäl ditt lag! Anmälningssidan är öppen nu, från den 1 september till den 14 oktober, klockan 12:00 och du kan anmäla dig här

LinTek 2014-09-09 13:51

Vinnarna av #esh14

20 lag deltog i årets East Sweden Hack på CreActive. LiU-studenterna Erik Sandrén, Anton Arbring och Sofie Linblom från Mediteknik bildade tillsammans med Johan Holmlund från Grafisk design och kommunikation det vinnande laget. Deras app - GÅ 2.0, är menad att få ungdomar att aktivera och röra på sig, spela och utmana sina kompisar. Läs mer om den vinnande appen och alla de andra bidragen här.

Grattis till vinsten och ha det så kul på studiobesöket i Silicon Valley!

Det vinnande laget: Anton Arbring, Erik Sandrén, Johan Holmlund och Sofie Linblom med appen GÅ 2.0 (foto: Crelle)

 

 

 

LinTek 2014-09-08 11:19

Nolle-P är över

Nolle-P och Mottagningen 2014 har nu kommit till ett slut. Vi i LinTek har haft ett riktigt bra Nolle-P och vi har medverkat på stationer ute på era hajker, under sektions- och myskvällar, grillat korv i München Hoben-kön, och vi har fått träffa er på nollesittningar. Det har varit riktigt roligt att få vara en del av ert Nolle-P och vi hoppas att ni alla känner lika. Som ni säkert har sett och hört har vi stått i både Täppan och Colosseum för att sälja medlemskap, om du inte passade på att bli kårmedlem då kan du så klart bli det via vår hemsida.

Tack igen till alla som varit inblandande och gjort detta Nolle-P möjligt, och alla nya studenter vill vi hälsa välkomna ännu en gång! 

 

LinTek 2014-09-04 11:52

Kalas quizet!

Igår på Kalasmottagningen var det väldigt många som var med och tävlade i vårt quiz, vilket vi tycker är kanonkul! Det var många av er tävlande som ville få veta de rätta svaren, därför kommer de här.

 

Om ni var med och tävlade får ni hålla ögon och öron öppna, för snart korar vi vinnarna här på hemsidan - vi ska bara rätta alla svarsformulär först. 

Utbildning 2014-09-04 11:06

Mattehjälpen

På tisdag, 9 september, drar Mattehjälpen igång för terminen. 

Genom Mattehjälpen kan du som student få hjälp med matematikproblem av andra studenter. Coachningen kommer hållas tisdagar under terminen och fungerar ungefär som en lektion med mer frihet att ställa frågor. Ta med en kompis och kom till T1 på tisdag och få hjälp med era mattefrågor och problem.

Om du istället vill engagera dig inom Mattehjälpen får du inte missa att du nu, fram till den 14 september, har möjlighet att söka posten som Vice ordförande. 
Vill du bli en hjälte - skicka din ansökan till lintek-mattehjalpen@lintek.liu.se

 

LinTek 2014-09-03 09:35

LinTeks presentationsfilm

LinTeks presentationsfilm visades för alla nya teknologstudenter under introshowerna i både Linköping och Norrköping under den första dagen av mottagningen. Nu finns den äntligen tillgänglig för alla! Kolla in den här nedan, eller följ den här länken.   

Film av Art Svanberg
Musik: American Authors, Best Day Of My Life (Gazzo Remix)

LinTek 2014-09-01 16:22

Förtidsrösta i Kårallen

Visste du att du kommer kunna förtidsrösta i Kårallen?

Jo, det är sant - förtidsröstningen kommer äga rum i KÅRA, måndag 8/9 till och med onsdag 10/9, kl 13-17.

För fler vallokaler, följ den här länken.

 

 

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
23Sep

Vallastaden Workshop-café

Anmäl dig senast den 18/9 här: www.liu.se/sust...nmalan?l=sv
26Sep

Anmäl ett lag till Teknik-SM

1 september - 14 oktober sverigesingenjorer.se/Student/Teknik-SM/
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
22 September 2014, 09:38
Godmorgon alla!

Läser du sista året här vid LiU? Då söker Linköpings kommun dig som studentmedarbetare, kolla här för mer info: http://lintek.liu.se/nyheter/view/426/Linkpingskommunskerstudentmedarbetare
19 September 2014, 07:53
Nu har vi korat vinnarna i vårt Kalasquiz!
Är du en av vinnarna? Kolla hemsidan :) http://lintek.liu.se/nyheter/view/425/VinnarnaiKalasquizet


12 September 2014, 08:27
Just nu söker vi engagerade studenter till LinTeks valberedning.

LinTeks valberedning jobbar aktivt med att rekrytera de bästa kandidaterna till LinTeks organisation. De genomför intervjuer med de sökande och jobbar tillsammans med marknadsföringsutskottet med att marknadsföra posterna.

Ansökan stänger 21 september.

Mer information finns på http://lintek.liu.se/om-lintek-2/engagera-dig/karfullmaektige/valberedning/
LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)