Klicka på bilden för att registrera dig som medlem i LinTek

Medlemsförmåner 2017-08-21 15:56

Bli medlem i kåren

Terminen är nu igång och medlemsportalen är öppnad. Nytt för i år är att du inte får en påminnelse om medlemskapet i brevlådan. Vi rekommenderar dig att istället bli medlem på hemsidan, vilket du kan bli HÄR. Vill du veta mer om medlemsförmånerna du får genom att vara medlem i kåren så kan du klicka HÄR.

LinTek 2017-05-16 11:54

LiTHanian #3 2017

Årets tredje nummer av LiTHanian finns nu på hemsidan och du hittar den här!

LinTek 2017-05-05 15:25

Wala och Folke Danielsson fond utlyser resestipendier

Wala och Folke Danielssons fond stödjer forskning och utbildning inom sådana områden som är av betydelse för miljö- och naturvård. Nu finns ett antal resestipendier om 5 000-15 000 kr att söka. Stipendierna kan sökas av anställda, doktorander och studerande vid LiU och avser resor som har koppling till fondens syften.

Ansökan skall sändas senast 29 maj 2017 märkt med Dnr LiU-2017-01694 till Registrator vid Linköpings universitet registrator@liu.se samt en kopia till Lisa Blomgren sekreterare i LiTH:s fondstyrelse lisa.blomgren@liu.se, som även svarar på eventuella frågor.

LinTek 2017-04-29 18:19

Undersökning om LinTeks medlemsnöjdhet

Hur tycker du att det är att vara medlem i LinTek? Fyll gärna i enkäten Undersökning om LinTeks medlemsnöjdhet vars syfte är att kartlägga vilka faktorer som påverkar medlemsnöjdheten inom LinTek.

Undersökningen är anonym och tar ungefär 15 minuter att besvara.

Engagemang 2017-04-25 14:47

Sök LinTeks utskott

Bli kåraktiv!

LinTek söker nu folk till flera av sina utskott och grupper inom kåren. Just nu söker vi engagerade personer till:

- LiTHanian, LinTeks kårtidning

- LinTek Näringsliv

- Marknadsföringsutskottet

- LIKA, LinTeks likavillkors utskott

- Mattehjälpen

- EventU, LinTeks eventutskott

Sista dagen att ansöka eller nominera är 8 maj och du ansöker till utskotten genom att fylla i det här formuläret.

LinTek 2017-04-06 13:51

Resultatet i valet till LinTeks Kårfullmäktige 17/18

Här finner ni resultatet i LinTeks kårfullmäktigeval 17/18!

I år låg valdeltagandet på 1211 personer, det vill säga 39,73 %, och de 27 med flest slutgiltliga röster kommer att sitta med i LinTeks kårfullmäktige 17/18.

Norrköping 2017-04-04 16:37

Fossilfritt Östergötland – möjligheter i en modernare morgondag

Den 21 april arrangerar Fossilfritt Sverige, Norrköpings kommun och Cleantech Östergötland en konferens i Norrköping med rubriken ”Fossilfritt Östergötland – möjligheter i en modernare morgondag”. Under konferensen deltar bland annat miljöminister Karolina Skog och den nationella samordnaren för Fossilfritt Sverige, Svante Axelsson.

Det kommer även vara flera företrädare för näringslivet, kommun och regionen och det kommer att pratas om innovationer, industriella projekt och vilka möjligheter en omställning till fossilfria bränslen för med sig. Konferensen är kostnadsfri men föranmälan krävs.

Länk till program och anmälan finns här: http://fossilfritt-sverige.se/pa-gang/fossilfritt-ostergotland-program/

LinTek 2017-03-29 15:48

LiTHanian #2 2017 - Ute nu!

Årets andra LiTHanian finns nu på nätet! Läs den här - LiTHanian #2

Studentliv 2017-03-27 14:42

Stipendier för sparsamma studenter

"Spar-stipendium" söker studenter som lever med en låg budget som med kreativa sätt och smarta knep klarar vardagen med lite pengar. Stipendiet tilldelas oberoende av betyg, termin och studieområde. De tre stipendierna består av finansiellt stöd på 3000 kr i månaden för ett helt år:

Läs mer om stipendiumet här: https://www.rabattkalas.se/rabattstipendium

Mer än 12 000 stipendier för alla som är intresserade finner du här: http://www.european-funding-guide.eu/

Kårfullmäktige 2017-03-14 14:15

Sök kårfullmäktige 17/18!

Vill du få inblick i, och få möjlighet att påverka LinTeks arbete? Då borde du kandidera till kårfullmäktige!

LinTeks kårfullmäktige (FuM) är LinTeks högst beslutande organ och består av 27 stycken invalda ledamöter. En ledamot sitter på ett års mandat och är som en del av FuM bland annat ansvarig för att tillsätta LinTeks kårstyrelse, fatta beslut om hur LinTeks verksamhet ska bedrivas, och framförallt så är det FuM:s uppgift att utforma LinTeks ställningstagande i avgörande frågor.

Som kårfullmäktige så är du kårmedlemmarnas röst mot LinTek och du deltar i kårfullmäktigemöten en gång i månaden. Du får möjlighet att delta i diskussioner och en chans att påverka LinTeks arbete i smått och stort. I utbyte mot detta får du inte bara en hoodie och möjligheten att delta i flera olika aktiviteter som anordnas för alla kåraktiva. Du får också ett givande engagemang och en bra erfarenhet som ser utmärkt ut på CV:t.

Så är du LinTek-medlem och vill vara med och påverka på riktigt så är det här något för dig! Själva kårfullmäktigevalet är 4-5 april och du kan kandidera ändra fram till 25 mars.

Du kan nominera någon eller kandidera på www.lintek.liu.se/fum

Vid frågor eller funderingar är du mer än välkommen att kontakta valnämnden på valnamnden@lintek.liu.se