Nyheter

Utbildning 2014-10-23 14:24

Workshop med COMSOL den 12 november

If you have been to our previous workshops or if you are completely new to COMSOL - register now. This is an opportunity you don't want to miss, and seats are limited.

 

Utbildning 2014-10-22 18:09

Skapa lösningar på case från näringslivet - som en del av din utbildning

Låter detta som någonting för dig? Då ska du läsa den här nyhetsartikeln från Demola

Önskar du att en kurs kunde innebära något mer än en rapport eller ett fiktivt projekt? Tänk dig då att du, tillsammans med studenter från andra program, får möjlighet att utveckla framtidens produkter, tjänster och arbetsmetoder baserade på riktiga case från riktiga företag.

 

Utbildning 2014-10-22 16:01

Populärvetenskapliga veckan

Den här veckan är det Populärvetenskapliga veckan vid LiU.
(endast vid Campus Valla) 

Under veckan, 21-23 oktober, hålls det utställningar, föreläsningar och seminarium för gymnasieelever, lärare och allmänheten för att de ska kunna släcka sin kunskapstörst. Det ges med andra ord tillfälle att fylla på sin kunskapsbank med bland annat aktuell forskning, och tillfällen att finna inspiration. 

Framtid 2014-10-22 13:06

InnE - innovation & entreprenörskap

Den tredje och femte november anordnar LinTek Näringsliv InnE, ett evenemang med syfte att belysa innovation och entreprenörskap! InnE görs i samarbete med InnovationskontorEtt:s projekt vecka45. Besök deras hemsida vecka45 för mer information och hela veckans program, fyllt med spännande event!

Du kan spana in detaljer kring samtliga InnE-event och anmäla dig på lintek.liu.se/framtid/inne

LiU 2014-10-21 15:27

IKT-dagen

Under onsdagen 12 november hålls IKT-dagen i Key huset.

I arbetet med IKT-studion rör vi oss i ett gränsland mellan det digitala och det analoga - att tänka in både fysisk närvaro och samtidigt dra nytta av den digitala utvecklingen är en stor utmaning för ett av tradition campusbaserat universitet. För var börjar och slutar campus när både studenter och anställda rör sig alltmer mellan olika platser fysiskt - men med en mobil enhet som nav för social kontakt, studier och lärande? Vad ställer det för krav och vad ger det för ytterligare möjligheter att utveckla kreativa lärmiljöer?

För dagen byggs Makerspace Key - ett exempel på en experimentverkstad som dyker upp i lite olika sammanhang världen över. Makerspace Key kommer bland annat innehålla kodstuga, 3D-skrivare, ögonrörelsekamera, roboten Ove som är väldigt programmeringsvänlig, mini-datorn Raspberry Pi, interaktiva pennor för presentationsteknik - och tanken är att så många som möjligt ska ges en chans att prova på!

Föranmälan krävs till förmiddagens föreläsningar samt eftermiddagens workshops med Alastair Creelman och Jody Foo. Läs mer om dagen, här.

Utbildning 2014-10-21 09:42

Tysta läsesalar

Mellan den 22 - 31 oktober är S11, T19 och T27 på campus Valla bokade som tysta läsesalar. 

Så varför inte passa på och plugga till tentorna här, i lugn och ro? 

 

Vi jobbar på att få tysta läsesalar även på campus Norrköping - så håll utkik.

Utbildning 2014-10-10 14:32

Mattehjälpen utökar till Norrköping!

Vill du bli en hjälte?

Mattehjälpen ska nu starta upp mattestugor även i Norrköping. För att göra det behöver vi duktiga mattecoacher som vill hjälpa andra studenter med matten. Vill du engagera dig och samtidigt hjälpa andra? Då ska du söka till Mattehjälpen!

Mattehjälpen är LinTek’s utskott där studenter hjälper andra studenter med matematikstudierna. Mattehjälpens mål är att minska oron och ångesten över matematikkurser och se till att studenterna känner sig redo inför tentorna. Detta gör vi genom veckomöten om cirka två timmar där studenterna får hjälp med precis vad de behöver.

Utbildning 2014-10-08 19:08

Extrainsatt pass: Öppet Forum med mattetips

Studievägledningen har satt in ännu ett mattepass under Öppet Forum som äger rum den 15 oktober. 

Öppet Forum med mattetips
Onsdag 15 oktober
12:15-13:00
C4, campus Valla

LiU 2014-10-08 10:54

Populärvetenskapliga föreläsningar på Linköpings universitet

Under 21-23 oktober kommer populärvetenskapliga dagar hållas på Linköpings universitet för studenter och alumner. Under dessa dagar får ni möjlighet att möta forskare, doktorander och ta del av föreläsningar. Programmet innehåller allt från ekonomi, humaniora och beteendevetenskap till teknik, medicin och naturvetenskap. 

Anmälan görs via mail till pia.johansson@liu.se senast den 15 oktober.

LiU 2014-10-08 09:57

Dags att söka Linköpings universitets kulturstöd

Två gånger per år delar LiU ut ett kulturstöd för att möjliggöra för studenter att genomföra kulturrelaterade fritidsprojekt och därigenom berika studentlivet i Linköping och Norrköping. För att få detta stöd så ska sökanden arrangera offentlig kultur och ha en tydlig anknytning till Linköpings universitet.

Projekt som innebär förnyelse, utveckling och breddning av kulturlivet, bedrivs i Linköping/Norrköping och där pengarna är skillnaden mellan ett genomförande eller inte är prioriterade.

Äskningen ska skickas till Marina Geijer, marina.geijer@liu.se, senast den 1 november.
Här kan ni finna mer information och exempel på tidigare godkända äskningar: http://www.student.liu.se

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
20-24Okt

Omtenta-p

21-24Okt

Populärvetenskapliga dagar på LiU

www.liu.se/popularvetenskap
24-Okt02Nov

Tenta-p

Lycka till alla!
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
23 October 2014, 10:25
Imorgon är det sista dagen som det är möjligt att ansöka eller nominera någon till Saabs stipendium En Flygande Start http://lintek.liu.se/utbildning/en-flygande-start/
22 October 2014, 14:25
Missa inte LinTek Näringsliv och vecka45 event InnE den 3 & 5 november.
InnE vill belysa innovation och entreprenörskap, och de bjuder nu in till seminarium, innovationskväll med Saab och kvällsevent. STING och teligoo kommer även finnas på plats.

Läs mer om InnE här: http://lintek.liu.se/framtid/inne/21 October 2014, 15:37

LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)