Klicka på bilden för att förnya ditt medlemskap
Klicka på bilden för att förnya ditt medlemskap

Nyheter

LinTek 2015-06-25 13:45

Till minne av Kårordförande 76/77

Året var 1976 och Bernt-Olof ”Bob” Bengtsson axlade rollen som Kårordförande för Linköpings teknologers studentkår, LinTek. LiU hade precis blivit universitet och det såg ljust ut för östgötaslätten. SAAB gav till och med LinTek ett flygplan att sätta upp på campus. Flygplanet blev dock inte uppsatt på campus på grund av stora protester och står istället fortfarande kvar på E4:an mellan Linköping och Norrköping.

Den 2 juni 2015 avled Bob i sviterna efter en hjärtoperation och vi skulle vilja tacka för allt du gjorde för LinTek; Tack, Bob!

LinTek 2015-06-11 11:14

Campusbussen går på sommarlov

Kom ihåg att Campusbussen går fram till och med den 18 juni! Den kör som vanligt igen från den 17 augusti.

 

Glad sommar!

Kårservice 2015-06-04 15:22

Nationernas Hus stänger igen; i augusti öppnar något nytt…

Vad är det som händer på NH? Den 12 juni stänger det vi idag känner som Nationernas hus igen för gott och den 14 augusti så öppnar något helt annat. Nationernas hus har länge fungerat som en naturlig sittningslokal och nattklubb. Verksamheten har flutit på medan studentlivet har sprungit ifrån. Därför gör Kårservice, som driver huset, tillsammans med LiU en nystart med en helrenovering med nya koncept och ett nytt namn; Kollektivet.

Förändringen av lokalerna kommer ske under sommaren 2015 och går ut på att byta ut alla möbler och all inredning och sätta in nytt och fräscht. Man kommer även anpassa inredningen till de olika strukturer som finns i huset och göra det mer ändamålsanpassat för verksamheten. Även uteserveringen kommer få ett rejält ansiktslyft med helt ny inredning och bättre utnyttjande av ytor.

För att läsa hela texten, klicka på läs mer...

Engagemang 2015-06-04 15:11

Linköping värdstad för Musikhjälpen december 2015

Som ni alla säkert vet så kommer Linköping att vara värdstad för Musikhjälpen nu i december. Vi i LinTek fick 21/5 äran att tillsammans med Sveriges Radio i liveradio på stora torget presentera Linköping som årets värdstad 2015. Nu hoppas vi få ett minst lika stort engagemang som Uppsala lyckades med förra året och vi tror att det är vi studenter som kommer göra musikhjälpen till ett så stort och fett evenemang. Så samla ihop kompisarna, peppa föreningen och börja planera – så gör vi musikhjälpen i Linköping till det bästa någonsin!

 

LinTek 2015-05-27 12:50

Angående LiU:s nya grafiska profil

Som ni alla vet har det varit en del synpunkter kring LiU:s nya grafiska profil och många har undrat hur LinTek ser på detta.

Processen att ta fram LiU:s nya grafiska profil har arbetats med i ett par år och handlar om mycket mer än att bara ta fram en ny logga. LinTek har under denna tid vetat om att det arbetats på en ny profil och har tagit del av information på olika sätt i olika forum. Det faktiska arbetet med att ta fram en ny profil har gjorts av en extern byrå som har anlitats av universitetet. Eftersom LiU är en statlig myndighet har detta skett genom en offentlig upphandling. Den nya grafiska profilen kan du läsa mer om på liu.se/grafiskprofil där den grafiska manualen finns. I den grafiska manualen går det bland annat att läsa att det gamla sigillet kommer finnas kvar och användas vid mer högtidliga sammanhang.

LinTek har tre värdeord - utbildning, gemenskap och framtid. Inom dessa områden bedriver vi vår huvudsakliga verksamhet som bland annat handlar om studeranderepresentation, kursutvärderingar, arbetmiljö, festerist- och fadderistverksamhet samt att skapa kontaktytor för företag och studenter att mötas på. Om du vill vara med och påverka universitetets och LinTeks arbete finns det flera sätt att göra detta på. Genom att vara studeranderepresentant kan du få möjligheten att sitta med i olika grupper på universitetet och diskutera olika frågor och genom vårt Kårfullmäktige kan du diskutera frågor som rör LinTeks arbete. 

Om du vill diskutera den nya grafiska profilen, eller andra frågor, med oss på LinTek kommer vi finnas tillgängliga i Norrköping imorgon torsdag (den 28/5) kl 12-13 i Studentfiket och i Linköping på fredag (den 29/5) kl 13-14 i Wallenberg (tredje plan i Kårallen).

Utbildning 2015-05-11 11:18

Gyllene Moroten 2015

På LinTeks kåraktivas vårsittning fredagen den 8 maj utsågs vinnaren för LinTeks pedagogikpris, Gyllene moroten. Alla sektioner har fått möjlighet att nominera varsin kandidat som de anser har inspirerat och motiverat studenterna på sektionen.

Mottagaren av LinTeks pedagogikpris 2015 blev Michael Josefsson (ISY) som nominerades av Lingsektionen, ett jättestort grattis till Michael!

LinTek 2015-05-07 11:14

Unionens stipendium för engagemang 2015 har tilldelats projektgruppen iQual

Med ett långsiktigt syfte att skapa ökad medvetenhet och främja engagemang i frågor som jämlikhet, mångfald och lika villkor har denna grupp med en tydlig närvaro startat ett positivt förändringsarbete för studenter att arbeta aktivt för att alla ska känna sig välkomna. På uppdrag av medlemmar i sektionen har de skapat goda förutsättningar för en mer inkluderande och jämlik studiemiljö. Unionen och LinTek tilldelar 2015 års stipendium för engagemang projektgruppen iQual.

Grattis! 


LiU 2015-05-04 11:07

Arbeta som mentor

Just nu söker LiU studenter som vill arbeta som mentorer för medstudenter med funktionsnedsättning. Arbetet som mentor innebär att man hjälper en medstudent som har svårt att planera och strukturera sina studier. Koordinatorerna för studenter med funktionsnedsättning söker nu mentorer på främst Tekniska fakulteten. Uppdraget innebär att man blir timanställd vid LiU och önskvärt är att anställningen fortgår mer än en termin.

Är det här något för dig? Vill du veta mer?
Tveka då inte att höra av dig till asa.lowgren@liu.se

LinTek 2015-04-29 14:12

Var funkis på SOF!

Är tre dagars festande ingenting för dig, men du vill fortfarande få hela SOF-upplevelsen med en massa skratt? Då ska du anmäla dig till funkis!

Du anmäler dig här, och du tackas med en kravall. 

Utbildning 2015-04-29 10:27

Ansök till Big Brother eller Big Sister för Mastermottagningen 2015!

Mastermottagningen anordnas av Maskinteknologsektionen och sektionen för Industriell Ekonomi och har som avsikt att ge mastersstudenter inom våra sektioner det bästa möjliga välkomnande. Mastermottagningen kommer att vara under vecka 35 i augusti och en Big Brother/Sister kommer att vara med och hjälpa till under aktiviteterna. Vill du träffa nya människor och tycker att detta låter kul? Då borde du söka nu! Alla är välkomna att söka men studenter från deltagande sektioner kommer att prioriteras. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta: inta@embassaden.liu.se eller utlo@isektionen.se.

Ansök här!

Innan tisdagen den 5 maj

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
Det finns inga aktiviteter.
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
04 June 2015, 15:32
Vad är det som händer på NH? Den 12 juni stänger det vi idag känner som Nationernas hus igen för gott och den 14 augusti så öppnar något helt annat… http://lintek.liu.se/nyheter-4/view/648/NationernasHusstngerigeniaugustippnarngotnytt

http://kårhuset-kollektivet.se/


04 June 2015, 15:28

27 May 2015, 12:57
Som ni alla vet har det varit en del synpunkter kring LiU:s nya grafiska profil och många har undrat hur LinTek ser på detta. Här kan ni läsa hela texten - http://lintek.liu.se/nyheter-4/view/644/AngendeLiUsnyagrafiskaprofil

Om ni vill diskutera den nya grafiska profilen, eller andra frågor, med oss på LinTek kommer vi finnas tillgängliga i Norrköping imorgon torsdag (den 28/5) kl 12-13 i Studentfiket och i Linköping på fredag (den 29/5) kl 13-14 i Wallenberg (tredje plan i Kårallen).
LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)