Nyheter

Utbildning 2014-10-10 14:32

Mattehjälpen utökar till Norrköping!

Vill du bli en hjälte?

Mattehjälpen ska nu starta upp mattestugor även i Norrköping. För att göra det behöver vi duktiga mattecoacher som vill hjälpa andra studenter med matten. Vill du engagera dig och samtidigt hjälpa andra? Då ska du söka till Mattehjälpen!

Mattehjälpen är LinTek’s utskott där studenter hjälper andra studenter med matematikstudierna. Mattehjälpens mål är att minska oron och ångesten över matematikkurser och se till att studenterna känner sig redo inför tentorna. Detta gör vi genom veckomöten om cirka två timmar där studenterna får hjälp med precis vad de behöver.

Mattecoach

Som coach deltar du i mötena och hjälper deltagarna med sina mattekurser. De kurser som vi coachar i är: Grundläggande matematik, Linjär Algebra, Envariabelsanalys och Flervariabelsanalys. Det är meriterande om kunskaper inom Diskret Matematik finns, men det är inget krav. Du får även vid varje möte en lättare måltid och blir kåraktiv, du blir en kugge i LinTek’s maskineri. Tycker du om matematik, att hjälpa andra och vill engagera dig? Då ska du söka Coach.

Gruppledare Norrköping

För att kunna starta upp ett Mattehjälpen i Norrköping behöver vi även någon på plats som har koll och kan hjälpa till att ordna mattestugorna. Du kommer att samarbeta med Mattehjälpens ordförande och hjälpa till med bland annat marknadsföringen och att se till att passen har tillräckligt med coacher.

Skicka din ansökan till lintek-mattehjalpen@lintek.liu.se redan idag. Vi rekryterar löpande.

Utbildning 2014-10-08 19:08

Extrainsatt pass: Öppet Forum med mattetips

Studievägledningen har satt in ännu ett mattepass under Öppet Forum som äger rum den 15 oktober. 

Öppet Forum med mattetips
Onsdag 15 oktober
12:15-13:00
C4, campus Valla

LiU 2014-10-08 10:54

Populärvetenskapliga föreläsningar på Linköpings universitet

Under 21-23 oktober kommer populärvetenskapliga dagar hållas på Linköpings universitet för studenter och alumner. Under dessa dagar får ni möjlighet att möta forskare, doktorander och ta del av föreläsningar. Programmet innehåller allt från ekonomi, humaniora och beteendevetenskap till teknik, medicin och naturvetenskap. 

Anmälan görs via mail till pia.johansson@liu.se senast den 15 oktober.

LiU 2014-10-08 09:57

Dags att söka Linköpings universitets kulturstöd

Två gånger per år delar LiU ut ett kulturstöd för att möjliggöra för studenter att genomföra kulturrelaterade fritidsprojekt och därigenom berika studentlivet i Linköping och Norrköping. För att få detta stöd så ska sökanden arrangera offentlig kultur och ha en tydlig anknytning till Linköpings universitet.

Projekt som innebär förnyelse, utveckling och breddning av kulturlivet, bedrivs i Linköping/Norrköping och där pengarna är skillnaden mellan ett genomförande eller inte är prioriterade.

Äskningen ska skickas till Marina Geijer, marina.geijer@liu.se, senast den 1 november.
Här kan ni finna mer information och exempel på tidigare godkända äskningar: http://www.student.liu.se

LinTek 2014-10-07 15:28

Unikt studentboende i Paris

Svenska studenthemmet tar nu emot ansökningar inför vårterminen 2015. De erbjuder en unik studie- och boendemiljö i ett internationellt campus centralt i Paris för både studenter och forskare. Mer information och ansökningsformulär finns på deras hemsida: svenskastudenthemmet.com

Sista ansökningsdag inför våren 2015 är 31 oktober 2014.

 

 

LinTek 2014-10-06 16:38

Sök spännande poster i LinTek

Just nu letar LinTek efter poster inom kårledningen samt valnämnden och besvärsnämnden. Känner du att du har vad som krävs? Skicka i så fall in en ansökan till valberedningen.

Posterna som söks är följande:

Kårledningen:

 • München Hoben-general
 • Mottagningsansvarig Linköping
 • Mottagningsansvarig Norrköping
 • Studiesocialt ansvarig
 • Ordförande Mattehjälpen

Är du nästa projektledare för en av LiUs största fester, ansvarig för Sveriges bästa mottagning 2015 eller brinner du för studenternas välmående och trivsel? Ta chansen att söka!

Ledarmöter

 • Valnämnd
 • Besvärsnämd

Förrätta LinTeks val till fullmäktige, kårens högst beslutande organ, eller säkerställ att valprocessen går till på ett säkert och felfritt sätt!

För att söka någon av posterna ovan skickar du CV och ett kort personligt brev till ansok@lintek.liu.se. Du kan även nominera personer du tror skulle passa genom att skicka dennes namn, kontaktuppgifter och förslag på post.
lintek.liu.se/ansok kan du läsa mer om vad uppdragen innebär.

Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

 

Medlemsförmåner 2014-10-02 16:00

LinTek + Life in Color!

Nu kan vi erbjuda alla våra kårmedlemmar 40% rabatt på biljettpriset till årets LIFE IN COLOR. 

11 oktober 19:00 drar världssuccén igång i SAAB CENTER, men det finns bara ett begränsat antal biljetter - för att köpa eller läsa mer om festival, läs här. Sista datum för biljettköp är 9/10 klockan 12:00. För att kunna utnyttja rabatten måste LiU-kort visas i samband med att biljetterna hämtas ut i SAAB CENTER. 

 

Köp din biljett här! Länken gäller endast till den 9/10, klockan 12:00
Glöm inte att du måste visa ditt LiU-kort när biljetten hämtas ut.
 

 

Utbildning 2014-10-02 15:24

Är matten svår? Göran Forsling, MAI, ger tips för dina matematikstudier.

Onsdagen 8 oktober är det dags för Öppet Forum och den här gången har studeivägledarna bjudit in universitetslektorn på MAI, Göran Forsling, för en engagerande föreläsning. Göran Forsling är en uppskattad föreläsare och handledare som nu kommer ge konkreta tips på hur du kan bli bättre i matte. 

Så ta med kall lunch och låt dig inspireras!

Onsdagen 8/10
12:15 - 13:00
sal C4

Medlemsförmåner 2014-09-29 11:10

Aktiv Student 2014

Nu drar Campushallen igång projektet Aktiv Student 2014. Meningen med detta är att du som student ska må bättre, hitta en sundare livsstil och på så sätt få bättre studieresultat. 

Vill du få:

 • Bättre studieresultat
 • Starkare och friskare kropp
 • Bättre sömn
 • Mindre stress
Då ska du söka Aktiv Student 2014! Mer information om Aktiv Student 2014 hittar du på Campushallens hemsida och följ den här länken för att ansöka till projektet.

Sista anmälningsdatum: 12 oktober

 

LARM 2014-09-26 12:11

SÖK GRUPPCHEF TILL LARM2015!

Ta chansen att delta i ett av LinTeks största arrangemang och testa dina färdigheter i ett utmanade projekt. Att vara gruppchef är ett ansvarsfullt jobb där du tillsammans med LARMkommittén skapar en av Sveriges största arbetsmarknadsmässor. Dessutom får du möjlighet att knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Läs mer om de olika posterna här och ansök senast den 12:e oktober!

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
20-24Okt

Omtenta-p

21-24Okt

Populärvetenskapliga dagar på LiU

www.liu.se/popularvetenskap
24-Okt02Nov

Tenta-p

Lycka till alla!
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
10 October 2014, 11:38
Inte alls värt att missa!
Bara fyra dagar kvar tills anmälningssidan stänger

http://lintek.liu.se/nyheter-4/view/423/Teknik-SM2014


09 October 2014, 10:53
Är du med i en förening eller att projekt som behöver en flygande start? Missa då inte Saabs stipendium som heter just, En Flygande Start!

Stipendiaten ska vara en ideell förening eller projekt inom ideell förening som är under uppstart eller har startats upp under 2014. Stipendiaten kan själv söka stipendiet eller bli nominerad av annan.

Läs mer här: http://lintek.liu.se/utbildning/en-flygande-start/


07 October 2014, 12:57
Just nu letar LinTek efter poster inom kårledningen samt valnämnden och besvärsnämnden. Känner du att du har vad som krävs? Skicka i så fall in en ansökan till valberedningen.

Posterna som söks är följande:

Kårledningen:
· München Hoben-general
· Mottagningsansvarig Linköping
· Mottagningsansvarig Norrköping
· Studiesocialt ansvarig
· Ordförande Mattehjälpen
Är du nästa projektledare för en av LiUs största fester, ansvarig för Sveriges bästa mottagning 2015 eller brinner du för studenternas välmående och trivsel? Ta chansen att söka!

Ledarmöter
· Valnämnd
· Besvärsnämd
Förrätta LinTeks val till fullmäktige, kårens högst beslutande organ, eller säkerställ att valprocessen går till på ett säkert och felfritt sätt!

För att söka någon av posterna ovan skickar du CV och ett kort personligt brev till ansok@lintek.liu.se. Du kan även nominera personer du tror skulle passa genom att skicka dennes namn, kontaktuppgifter och förslag på post.

lintek.liu.se/ansok kan du läsa mer om vad uppdragen innebär.

Sista ansökningsdag är den 19 oktober.
LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)