Nyheter

Framtid 2014-10-31 09:10

Klimatveckan

I slutet av november riktar vi på Linköpings universitet för sjätte året i rad strålkastarna på KLIMATET. Med LinTek Näringsliv vid rodret så kommer universitetet i en hel vecka att präglas av allt från fräna inspiration- och lunchföreläsningar med Linköpings kommun och företag såsom Siemens, Atlas Copco, Scania, och Södra till GRÖNA evenemang á la Prylbytardag, spännande workshops och roliga tävlingar - allt för att celebrera en klimatsmartare tillvaro!

Medlemsförmåner 2014-10-30 12:52

teligoo - ny medlemsförmån

LinTek utökar våra medlemsförmåner och presenterar teligoo som vår nya samarbetspartner!

De har nu ett exklusivt erbjudande för LinTeks studenter, se mer här nedan. 

Utbildning 2014-10-28 10:38

Påverkansveckan, du vet vad som behövs, vi vet hur skillnad görs

Under vecka 46 har du chansen att personligen berätta för universitetsledningen vad just du tycker att LiU behöver för att bli ett bättre universitet. Under LinTeks initiativ Påverkansveckan kommer du ha möjlighet att delta i olika event så som paneldebatter och lunchföreläsningar med Sveriges Ingenjörer, Magnus Moberg och Studenthälsan. De första 50 som anmäler sig till respektive lunchevent bjuder vi på lunch (anmäl dig här).

LinTek står på Blå Havet och Täppan under veckan, så kom förbi och prata med oss.
Lämnar du en åsikt får du dessutom en kopp kaffe!

Framtid 2014-10-24 16:07

Innovationskväll med Saab den 3e november, sista anmälningsdag på söndag

Välkommen till en inspirerande mingelkväll där du får höra om spännande innovationer från Saab. Drop-in sker från 17.15 och kvällens program börjar 17.30. Välj mellan att delta i workshopen "Hur svårt kan det vara att bygga ett flygplan?”, lyssna och titta på flyghistoria eller träffa medarbetare från Saab som började sina karriärer som exjobbare. Du är lika välkommen som exjobbsökare eller icke-exjobbsökare.

 

Utbildning 2014-10-23 14:24

Workshop med COMSOL den 12 november

If you have been to our previous workshops or if you are completely new to COMSOL - register now. This is an opportunity you don't want to miss, and seats are limited.

 

Utbildning 2014-10-22 18:09

Skapa lösningar på case från näringslivet - som en del av din utbildning

Låter detta som någonting för dig? Då ska du läsa den här nyhetsartikeln från Demola

Önskar du att en kurs kunde innebära något mer än en rapport eller ett fiktivt projekt? Tänk dig då att du, tillsammans med studenter från andra program, får möjlighet att utveckla framtidens produkter, tjänster och arbetsmetoder baserade på riktiga case från riktiga företag.

Utbildning 2014-10-22 16:01

Populärvetenskapliga veckan

Den här veckan är det Populärvetenskapliga veckan vid LiU.
(endast vid Campus Valla) 

Under veckan, 21-23 oktober, hålls det utställningar, föreläsningar och seminarium för gymnasieelever, lärare och allmänheten för att de ska kunna släcka sin kunskapstörst. Det ges med andra ord tillfälle att fylla på sin kunskapsbank med bland annat aktuell forskning, och tillfällen att finna inspiration. 

Framtid 2014-10-30 12:05

Vill du skriva exjobb hos Saab?

Läser du en ingenjörsutbildning inom teknik?
Går du i exjobbstankar? 

Saab erbjuder ett flertal produkter, tjänster och lösningar som du kan skriva om i ditt exjobb. 
Läs mer i bilden här nedan.

Framtid 2014-10-22 13:06

InnE - innovation & entreprenörskap

Den tredje och femte november anordnar LinTek Näringsliv InnE, ett evenemang med syfte att belysa innovation och entreprenörskap! InnE görs i samarbete med InnovationskontorEtt:s projekt vecka45. Besök deras hemsida vecka45 för mer information och hela veckans program, fyllt med spännande event!

Du kan spana in detaljer kring samtliga InnE-event och anmäla dig på lintek.liu.se/framtid/inne

LiU 2014-10-21 15:27

IKT-dagen

Under onsdagen 12 november hålls IKT-dagen i Key huset.

I arbetet med IKT-studion rör vi oss i ett gränsland mellan det digitala och det analoga - att tänka in både fysisk närvaro och samtidigt dra nytta av den digitala utvecklingen är en stor utmaning för ett av tradition campusbaserat universitet. För var börjar och slutar campus när både studenter och anställda rör sig alltmer mellan olika platser fysiskt - men med en mobil enhet som nav för social kontakt, studier och lärande? Vad ställer det för krav och vad ger det för ytterligare möjligheter att utveckla kreativa lärmiljöer?

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
24-Okt02Nov

Tenta-p

Lycka till alla!
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
24 October 2014, 13:45
Imorgon lördag, 25/10, är det högskoleprovet - därför kan vi inte erbjuda tysta läsesalar under lördagen. På söndag är allt som vanligt igen!
23 October 2014, 10:25
Imorgon är det sista dagen som det är möjligt att ansöka eller nominera någon till Saabs stipendium En Flygande Start http://lintek.liu.se/utbildning/en-flygande-start/
22 October 2014, 14:25
Missa inte LinTek Näringsliv och vecka45 event InnE den 3 & 5 november.
InnE vill belysa innovation och entreprenörskap, och de bjuder nu in till seminarium, innovationskväll med Saab och kvällsevent. STING och teligoo kommer även finnas på plats.

Läs mer om InnE här: http://lintek.liu.se/framtid/inne/LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)