Klicka på bilden för att förnya ditt medlemskap
Klicka på bilden för att förnya ditt medlemskap

Nyheter

LinTek 2015-03-02 10:39

Kom förbi och snacka LinTek-engagemang!

Är du sugen på att ta ditt engagaemang till en ny nivå? Just nu söker LinTek personer till nästa års kårledning och kårstyrelse! Posterna är både på heltid och deltid och av olika karktär. Om du är nyfiken och har fler frågor så gör vi oss extra tillgängliga denna vecka för er att komma och ställa frågor om hur det är att vara aktiv inom LinTek. Under måndagen sitter representanter från heltidarna i Colosseum, under tisdagen hänger vi i Baljan och på torsdag är vi på Täppan i Norrköping. Kom förbi och snacka med oss!

LinTek 2015-02-27 15:59

Unionens och LinTeks stipendium för engagemang

Tillsammans med Unionen delar LinTek varje år ut Engagemangsstipendiet. Stipendiet delas ut till en person eller grupp som under året genomfört ett ideellt arbete som gynnat andra studenter och medfört långsiktiga förbättringar för studentlivet.

Ansökningsperioden är nu öppen och stänger 2 april.

Klicka här för mer info.

läs mer...

Medlemsförmåner 2015-02-27 12:09

Massa surf till dig som är medlem i LinTek

Hos teligoo ingår allt! För 195 kr/mån får du 7GB surf i 4G samt fria samtal, SMS och MMS till alla operatörer i Sverige.
 
1. Inga bindningstider
2. Fria samtal, SMS & MMS
3. Surfa i 4G
 
Beställ ditt gooa abonnemang här www.teligoo.se/lintek
teligoo - en gooare mobiloperatör

LinTek 2015-02-26 10:26

Är du en del av nästa kårledning eller kårstyrelse?

 

Vill du ta ditt engagemang till en ny nivå, kunna påverka och ha kul på samma gång? Är du nyfiken på hur din kår fungerar? Vill du göra någonting som är på riktigt, utvecklas och samtidigt få värdefulla erfarenheter?

Just nu söker LinTek:

Kårstyrelse
Kårordförande
Vice Kårordförande
Utbildningsansvariga
Studiesocialt ansvarig
Näringslivsansvarig
Marknadsföringsansvarig
Chefredaktör för LiTHanian
Projektledare för LARM 2016
Projektledare för kårstugan
Valberedning

Kanske är det just du som leder nästa års LinTek. För mer information om posterna är du välkommen att kontakta valberedningen eller varför inte svänga förbi LinTeks olika kontor och prata med nuvarande postinnehavare. Du kan även läsa mer på www.lintek.liu.se/ansok, eller prata med kårledningen i Colosseum, Baljan eller Täppan då de flyttar ut sitt kontor där under vecka 10.

Är det kanske din kompis som skulle passa som handen i handsken på någon av posterna? Få kompisen att inse det genom att nominera den!

Skicka en kandidering i form av ett CV + personligt brev till ansok@lintek.liu.se. En nominering behöver innehålla namn på den du nominerar, liu-id alternativt mailadress samt vilken post personen skulle passa till! Sen tar valberedningen hand om resten.

Ansökningarna ska vara inne senast den 15 Mars.

Studentliv 2015-02-25 13:29

Studentbostäder för studerande vid CMFS

Under hösten uppmärksammades det att studenter vid Carl Malmsten Furniture Studies, CMFS, i Stockholm hade blivit nekade studentbostäder då de inte ansågs studera vid lärosäte i Stockholm. Nu står det dock klart att alla studentbostadshyresvärdar, förutom Savills, godkänner studenter som studerar på filial i Stockholm. För att söka studentbostad krävs för studenter på CMFS att de på bostadsförmedlingens web fyller i att de studerar vid en filial i Stockholm. Detta ska även stå på de intyg från universitetet som krävs. LinTek hoppas att inga fler studenter ska behöva bli utan studentbostad på grund av detta missförstånd.

Näringsliv 2015-02-24 16:03

Regionens dag

Den 3-4 mars anordnar LinTek Näringsliv Regionens dag, ett evenemang med fokus på företag som finns i trakten. Universitetet utgör en fantastisk bas för näringslivet vilket medför att området blomstrar av spännande företag präglade av ny teknik och forskning. Det finns flera möjligheter för exjobb, sommarjobb och framtida anställningar.

Vi vill hjälpa till att belysa de otroliga möjligheterna som finns precis i vår närhet och det kommer vi göra med en rad olika event! Vill du läsa mer? Klicka här.

Sista anmälningsdag 1 mars.

Utbildning 2015-02-23 14:50

Gyllene Moroten

LinTek delar årligen ut den Gyllene Moroten till en lärare som studenterna anser har visat ett stort engagemang och pedagogisk skicklighet. Om du vet en lärare som förtjänar den Gyllene Moroten, prata med din studienämndsordförande om hur du nominerar henne/honom. Deadline är den 28 februari så skynda på!

Studentliv 2015-02-23 13:56

Linköpings Filmsalonger

Den icke-kommersiella filmen sätts i fokus när Linköpings Filmsalonger flyttar in i Filmstaden.

Under en vecka (27 feb – 5 mars) kan Linköping glädjas åt ett bredare och mer varierande filmutbud. Den filmintresserade kan även möta regissörer och filmare, lyssna till inspirerande föreläsningar och fördjupa sig i filmens värld.
Filmbiljetterna kostar 25:-

Linköpings Filmsalonger är en satsning av Linköping kommun för att bredda filmutbudet i staden. 

LiU 2015-02-18 10:37

Berätta vad du tycker om LiU!

Mellan 17 februari och 13 mars genomför LiU och studentkårerna en stor Studentundersökning. Anledningen är att vi vill ta reda på vad du som student tycker om din arbetsmiljö.

Enkäten innehåller frågor om utbildning, lika villkor för alla studenter, studentinflytande och service men också om praktiska saker som studieplatser och studentkök.

läs mer...

LinTek 2015-02-16 13:23

Beslut om det nya studenthuset

Nu på förmiddagen, måndag 16/2 2015, tog universitetsstyrelsen ett enhälligt beslut att gå vidare med Studenthus Valla. Mer information kring projektet finns att hitta via följande länk.

LinTek vill tacka alla studenter för sitt stöd i denna fråga.

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
Det finns inga aktiviteter.
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
26 February 2015, 14:20

26 February 2015, 13:48


25 February 2015, 20:26
Vill du vara med och påverka LARMs utveckling?
Svara då på den här enkäten - det tar cirka 5-10 minuter.
LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)