Klicka på bilden för att förnya ditt medlemskap
Klicka på bilden för att förnya ditt medlemskap
30 mars - 1 april

Nyheter

LiU 2015-03-30 13:35

LiU söker tillsammans med Norrköpings kommun och Mirum Galleria efter studenter till mentorsprojekt

Läsåret 2015-2016 startar ett projekt som kallas LuMiNk Akademin – mentorskap för högre utbildning. Det är representanter från Linköpings universitet, Norrköpings kommun och Mirum galleria i Hageby som står bakom detta pilotprojekt som syftar till att motivera elever på Söderporten (högstadieskola) i Hageby till högre studier.

För att sätta igång projektet söker vi nu 10 ansvarsfulla studenter från olika program, ämnes- och språkområden som vill bli goda förebilder och mentorer för 20 elever från årskurs 8 och 9.

Mentorsträffarna kommer att ske en dag i veckan , ca 2 timmar, eftermiddagstid kl.15-17 under hela läsåret. Arbetet är arvoderat, som mentor ersätts du med 120 kronor per timme. Efter genomfört pilotprojekt kommer du även att få ett intyg på din medverkan.

Här kan du läsa mer om projektet. 

Studentliv 2015-03-30 10:57

ESN Linköping söker en ny styrelse till nästa läsår

Just nu söker ESN Linköping en ny styrelse för kommande läsår. Gillar du den internationella atmosfären och vill engagera dig mer inom Linköpings studentliv? Vill du få mer internationell erfarenhet? Har du varit utomlands och vill behålla kvar utbytesstudentkänslan även på hemma plan, funderar du kanske på att åka utomlands i framtiden eller är du helt enkelt internationellt intresserad? Alla är välkomna att engagera sig mer inom ESN.

Skicka din ansökan till esnlinkoping@esnsweden.org
Du kommer att få en bekräftelse om att vi mottagit din ansökan.

Här nedan kan du läsa mer om vilka poster de söker.

 

Engagemang 2015-03-30 09:20

Sök LiU Store crew 15/16!

LiU Store söker nu drivna och engagerade studenter som tillsammans bildar LiU Store crew 15/16. Ta chansen att testa på att driva en ideell förening och få inblick hur en organisation fungerar i praktiken. Du skapar därmed nyttiga erfarenheter för arbetslivet och kan öka ut ditt CV. Du får också chansen att träffa studenter från olika program som du kanske annars aldrig hade träffat.

För att se vilka poster som går att söka, tryck på läs mer.

Framtid 2015-03-26 09:35

i Fokus!

Den 30 mars till 1 april anordnar LinTek Näringsliv i Fokus! som tar fokus på mångfald. McKinsey & Company publicarede 2014 forskningsrapporten "Diversity Matters" som visade att företag med mer mångfald betydligt oftare erhåller vinst som är högre än medianen för deras bransch jämfört med företag med lite mångfald.

Under dessa dagar bjuder LinTek Näringsliv in till inspirationsföreläsning, workshop och lunchföreläsningar. HÄR kan du läsa mer om i Fokus!

 

Utbildning 2015-03-23 12:42

Aktuella utlysningar från STINT

STINT vill informera om möjligheten att söka till JSPS Postdoctoral Fellowship Program (short-term). Programmet riktar sig till doktorander nära disputation samt nyligen disputerade doktorander inom samtliga ämnesområden. Utlysningen stänger den 7 maj, 2015.

Ansökan skickas till STINT och prövas mot gällande kriterier. Till den som beviljas medel erbjuder STINT ett kompletterande stipendium inom programmet Capstone Awards, förutsatt att sökande har efterfrågat detta.

Utbildning 2015-03-23 09:50

Öppet forum: proffs på PowerPoint?

Onsdagen den 25 mars är det Öppet Forum klockan 12:15-13:00 i sal T1, campus Valla.

PowerPoint och liknande presentationsverktyg används numera vid en stor mängd föredrag, lektioner och framläggningar. Men, handen på hjärtat, hur många är egentligen bra?
Många slides, mycket text, liten text – bara några exempel på vanliga ”fel”.
 
Aseel Berglund är universitetslektor på IDA och undervisar inom bl.a. effektiv produktutveckling samt personlig- och team effektivitet. Här ger hon konkreta tips på hur en PowerPoint-presentation ska vara för att förstärka eller förtydliga det du säger och inte förvirra.

Engagemang 2015-03-23 08:54

Anmälan är nu öppen - bli funkis på SOF!

Anmälan hittar ni här.

Kårfullmäktige 2015-03-19 14:09

Kandidera eller nominera till Kårfullmäktige

Vill du ha en Kårstuga? Har du åsikter om Mottagningen och allt däromkring? Vill du få en ökad insyn i hur LinTek fungerar och vad Ledningen egentligen sysslar med?

Ja, det är ett handplock av alla diskussioner och beslut som du får ta ställning till som ledamot i FuM!

 

Tryck på läs mer för att få reda på hur du går tillväga för att kandidera eller nominera.

LinTek 2015-03-17 10:02

Problem med LinTeks nyhetsbrev

Vi har under en tid haft tekniska problem med vårt nyhetsbrev. Detta är anledningen till varför vissa av er inte har fått något nyhetsbrev alls medan andra fick decemberbrevet på nytt för någon vecka sedan. Vi har jobbat med detta och hoppas att nyhetsbrevet kan skickas ut som vanligt nästa vecka. 

Vi håller tummarna! 

Näringsliv 2015-03-12 13:51

Unionen söker studenter till extrajobb i Linköping!

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Deras vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. De har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara dem själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper de flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har de erfarenhet och bredd som ingen annan har, och de behöver dig som vill göra dem ännu bättre.

läs mer...

Välkommen till LinTek
Vi är Linköpings teknologers studentkår och har varit verksamma sedan 1971. Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och kontakt med näringslivet. Genom starkt student- inflytande skapar LinTek gemenskap medan medlemmarna formar sin framtid.
På gång
Det finns inga aktiviteter.
Huvudsamarbetspartner
LinTek på Twitter
LinTek på Facebook
30 March 2015, 11:05
ESN Linköping söker nu dig till nästa års styrelse - gå in och läs mer i eventet!

---------------------

ESN Linköping are now looking for a new board, will you be a part of it? - read more here!25 March 2015, 09:15
Förra året vann Coderdojo Norrköping Unionens och LinTeks engagemangsstipendium - vem vinner i år?
Nominera eller sök idag :)


23 March 2015, 12:53
Nu är Studentundersökningen över och vi håller på att utse vinnarna i tårttävlingen!

Det ser väldigt jämnt ut mellan sektionerna och vi kommer höra av oss till respektive ordförande när vi har ett resultat för att hitta ett bra tillfälle för tårta.
LinTeks nyhetsbrev
Vill du prenumerera på LinTeks nyhetsbrev som utkommer 1 gång i månaden? (Kårmedlemmar från brevet automatiskt)