LiTHanianredaktionen

LiTHanian söker ny redaktion

Vill du vara med och göra LinTeks snygga kårtidning? Just nu söker LiTHanian personer till redaktionen för läsåret 18/19. Som medarbetare på LiTHanian får du chansen att bejaka din kreativa sida, få en fantastisk erfarenhet och naturligtvis ha sjukt kul under tiden! Som medlem i redaktionen är du inte låst i din post, utan har möjlighet att prova på både det ena och det andra.

Här nedan finns en kort beskrivning om vilka poster som söks. Har du frågor eller funderingar kring redaktionens arbete, släng iväg ett mail till chefredaktören, .

 


 

Poster inom utskottet

Redaktör

Redaktörens roll är till stor del att vara chefredaktörens högra hand. På denna post får du testa på det mesta inom redaktionen så som att hålla i och planera möten, fotografera, illustrera och skriva. Redaktören fungerar som ett stöd för redaktionen och är beredd att hjälpa till där det behövs. Söker du en varierande och lärorik post är detta posten för dig.

Skribenter

Gillar du att leka med ord? Vill du skriva annat än bara labbrapporter? LiTHanian söker tre skribenter vars uppgift är att skapa det skriftliga innehållet i tidningen. På posten får du tillsammans med övriga redaktionen spåna idéer till artiklar som det sedan blir ditt ansvar att förverkliga. Vill du experimentera med det skriftliga språket är detta posten för dig.

Krönikör

Har du en vass penna och mycket åsikter? Då kan detta vara något för dig. Krönikerns huvudansvar är att skriva en krönika till varje nummer, men brukar även hjälpa skribenterna med resten av textmaterialet.

Layoutansvarig

Layoutansvarig har huvudansvaret för layouten och leder de andra layoutarna. Tillsammans med layoutarna bestämmer layoutansvarig färgtema och riktlinjer för hur tidningen ska se ut. På denna post ser du till att allt material samlas in från övriga poster, du layoutar och skickar tidningen till tryck. Vill du arbeta kreativt men samtidigt ha lite extra att säga till om är detta posten för dig.

Layoutare

Två layoutare ser till att tidningen blir så snygg som den bara kan bli. Som layoutare bör du ha koll på programmet InDesign. Tycker du det är kul med färg och form och har ett öga för detaljer bör du definitivt söka denna post.

Fotoansvarig

Som fotoansvarig ansvarar du för att arrangera och ta foton till de olika artiklarna. Du kommer även hänga en del i Photoshop där bilderna redigeras. Har du ett intresse av att leka med bländare och slutare är detta posten för dig.

Illustratör

Tillsammans med fotoansvarig har LiTHanian två illustratörer som tillför liv till tidningens artiklar. Som illustratör kan du hoppa mellan olika medier och kanske tillverka en bild med penna och papper och en annan i Illustrator. Så om du har en förkärlek för att rita och skissa, så kommer detta passa dig som handen i handsken.

Webbredaktör

LiTHanians webbredaktör hänger mycket på sociala medier och marknadsför tidningen utåt. Du kommer få fota bilder och skriva korta texter till inlägg som sedan postas på LiTHanians kanaler. Webbredaktören har även ansvar för LITHanians hemsida och ser till att denna uppdateras. Har du ett intresse för marknadsföring och nyheter så kommer denna post passa dig perfekt.


 

LinTek på Facebook