Startup-dagarna

Inspiration, innovation och idéutveckling!

Det finns många möjligheter både under och efter studietiden inom startups. Du kan starta något utifrån dina egna idéer eller bidra med kompetens till någon annans idé. Men det är inte alltid lätt att hitta den rätta idén eller veta hur man går vidare därifrån. Därför börjar vi i år att arrangera Startup-dagarna!

Under dessa dagar bjuds det på givande workshops och rådgivning för dig som redan har en idé eller vill utveckla din kreativitet, samt mängder av inspiration och insidertips via föreläsningar och vårt avslutande kvällsevent SUD-talks.

Anmälan

Anmälan till lunchföreläsningarna och eventen hittar du här!

Schema

   

Träffa Skymaker AB i vår monter!

09:00 - 15:00, Colosseum

 
 

Lunchföreläsning med Patent- och registreringsverket

12:15 - 13:00, C2

PRV bjuder på lunch!

Runt 80% av ett företags värde ligger i de immateriella tillgångarna. Men vad är egentligen immateriella tillgångar och hur använder man dem på ett smart sätt? Astrid Hagqvist, patentingenjör på PRV, reder ut skillnaderna mellan varumärke, designskydd och patent och ger tips om hur immateriella tillgångar kan användas för att stärka ett företag.

Patent- och registreringsverket arbetar med nya idéer i teknikens framkant varje dag. Deras uppdrag är att främja tillväxt och stärka Sveriges innovationsförmåga och konkurrenskraft genom att bevilja patent, design- och varumärkesskydd. De hjälper också personer att byta namn och ansöka om utgivningsbevis för tidskrifter. Visionen är att vara det självklara centret i Sverige för immaterialrätt.

 
 

Shitty Prototyping med Demola

15:15 - 17:00, A24

Shitty prototyping - från idé till prototyp på en timme!

Under detta event skippar vi projektplanerna, processerna, metoderna och teorierna och går direkt på knäckfrågan. Hur brainstormar, prototypar och validerar man en idé på 60 minuter? Välkommen till ett event där du, under avslappnade former, får plocka fram din lekfullhet och uppfinningsrikedom. Kanske är det just du som skapar framtidens produkt tillsammans med andra studenter.

 
     
   

Träffa Unitalent i vår monter!

09:00 - 15:00, Colosseum

 
 

Lunchföreläsning: Att gå från studentlivet till startup-världen

12:15 - 13:00, C2

Vi bjuder på lunch!

LiU-alumnen Patrik Jutterström bjuder på tips och trix efter sina 30 månader i startupvärlden. Kryddat med nitar, misstag och fuckups. Patrik kommer toucha på ämnen som varför man aldrig kommer behöva pitcha på en scen (men dagligen behöver pitcha för sina kompisar), varför ens idé troligen är kass (och hur man får den bra) och var alla de där påsarna med pengar finns (hint: de sitter ofta ihop med någon). Hur får man egentligen idéer till att bli verklighet och varför är det så HIMLA bra att starta företag under studietiden (especially LiU!)?

Patrik Jutterström är ansvarig för Sales & Community på succé-startupet Lifee - aktivitetsarmbandet för barn som med väldigt små medel gjort en succélansering under våren 2017. www.lifee.com

 
 

Speedrådgivning med LiU Innovation

08:00 - 15:00, LiU Innovations kontor & RG3

Sitter du på en fantastisk affärsidé och vill få stöd för att utveckla den? LiU Innovation finns på plats för att hjälpa! Du (eller ni) kommer att under 30 minuter att få proffsig feedback och hjälp!

 
 

Workshops med LEAD

15:15 - 17:00, T1

LEAD bjuder på fika och middag!

Vad är ett startup egentligen? Och hur går man tillväga för att starta ett? Företagsinkubatorn LEAD kommer att förklara just detta med hjälp av spännande workshops!

 
     
   

Träffa LiU Innovation i vår monter!

09:00 - 15:00, Colosseum

 
 

SUD-talks

15:15 - 17:00, Zodiaken

SUD-talks (Startup-dagarna-talks) är det avslutande kvällseventet för Startup-dagarna där grundare (och medgrundare) av fyra projekt från LiU-Innovation: Sustainable Innovation of Scandinavia (SIOS), Worldish, Ahead och Edvira kommer att berätta om deras affärsidéer och erfarenheter från att driva dessa projekt. Efteråt kommer det finnas tid för att ställa frågor och mingel där du kan knyta värdefulla kontakter!


LinTek på Facebook